تغذیه کودک در سه سال اول زندگی بسیار حیاتی و حساس است. تغذیه مادر باردار و تغذیه کودک در دو سال اول زندگی، عامل بسیار حیاتی در رشد و تکامل سیستم عصبی و سلامت روان کودک در طول زندگی او خواهد بود. به نظر می رسد عوامل خطر برای کودکان و بزرگسالان از جمله چاقی، فشار خون بالا و دیابت بر اساس رژیم غذایی این دوران باشد. کالری غذا برای رشد جنین و کودک ضروری است، اما برای رشد طبیعی مغز کافی نیست. اگرچه همه مواد مغذی برای رشد مغز ضروری هستند، اما مواد مغذی کلیدی که از رشد عصبی حمایت می کنند عبارتند از: پروتئین، اریترو انکولین، فولات، ویتامین های A، D، B6، B12، اسیدهای چرب، کمبود یا کمبود مواد مغذی کلیدی در این دوره. حساس، مربوط به رشد مغز، باعث نقص در عملکرد مغز در طول زندگی می شود. مادران باردار، مادران شیرده، نوزادان و کودکان نوپا در 2 سال اول زندگی باید از نظر تهیه این غذاها تحت نظر متخصص تغذیه کودکان و کودکان باشند. تغذیه سالم در دوران کودکی تغذیه سالم در دوران کودکی و نوجوانی برای رشد و تکامل مناسب و پیشگیری از بیماری های مختلف مهم است. بهبود تغذیه مادر، نوزاد و کودک خردسال فرصت را برای هر کودکی برای دستیابی به پتانسیل کامل خود گسترش می دهد. این الگوی تغذیه سالم شامل موارد زیر است: انواع میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، لبنیات بدون چربی یا کم چرب، انواع غذاهای پروتئینی، روغن ها. قندهای اضافه شده را محدود کنید و مصرف سدیم را کاهش دهید. تغذیه سالم برای کودکان تغذیه برای کودکان بر اساس همان ایده های تغذیه برای بزرگسالان است. همه افراد به چیزهای مشابهی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی نیاز دارند. اینها مواد مغذی نامیده می شوند. کودکان در سنین مختلف به مقادیر متفاوتی از مواد مغذی خاص نیاز دارند. بهترین الگوی غذایی برای رشد و تکامل کودک، سن، سطح فعالیت و سایر ویژگی های کودک را در نظر می گیرد. تمرکز بر غذاهای غنی از مواد مغذی به کودکان کمک می کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنند و در عین حال کالری کلی را محدود کنند. این غذاهای مغذی را در نظر بگیرید: پروتئین. غذاهای دریایی، گوشت و مرغ بدون چربی، تخم مرغ، لوبیا، نخود، محصولات سویا و آجیل و دانه های بدون نمک را انتخاب کنید. میوه ها کودک خود را تشویق کنید تا میوه های مختلف تازه، کنسرو شده، منجمد یا خشک بخورد. به دنبال میوه های کنسرو شده ای باشید که سبک یا بسته بندی شده در آب خودش باشد. این بدان معنی است که قند اضافه شده آن کم است. به یاد داشته باشید که 1/4 فنجان میوه خشک به عنوان یک وعده میوه به حساب می آید. انواع سبزیجات تازه، کنسرو شده، منجمد یا خشک را سرو کنید. هر هفته نخود یا لوبیا را به همراه سبزیجات رنگارنگ انتخاب کنید. هنگام انتخاب سبزیجات کنسرو شده یا منجمد، به دنبال سبزیجاتی باشید که سدیم کمتری دارند. دانه. غلات کامل مانند نان یا پاستا سبوس دار، بلغور جو دوسر، ذرت بو داده، کینوآ یا برنج قهوه ای یا وحشی را انتخاب کنید. لبنیات. کودک خود را به خوردن و نوشیدن لبنیات بدون چربی یا کم چرب مانند شیر، ماست و پنیر تشویق کنید. نوشیدنی های سویا غنی شده نیز جزو محصولات لبنی محسوب می شوند. سعی کنید کالری کودک خود را از موارد زیر محدود کنید: شکر اضافه شده: قندهای طبیعی، مانند قندهای موجود در میوه و شیر، قند افزوده نیستند. نمونه هایی از قندهای اضافه شده عبارتند از شکر قهوه ای، شیرین کننده ذرت، شربت ذرت و عسل. برچسب مواد غذایی را بررسی کنید تا شکر اضافه نکنید. غلات را با حداقل شکر اضافه انتخاب کنید. از نوشیدنی های گازدار و سایر نوشیدنی های حاوی قند اضافه خودداری کنید. مصرف آب میوه را محدود کنید. اگر کودک شما آبمیوه می نوشد، مطمئن شوید که 100% آبمیوه بدون شکر اضافه شده است. چربی های اشباع شده: چربی های اشباع شده عمدتا از منابع غذایی حیوانی مانند گوشت قرمز، هات داگ، مرغ، کره و سایر محصولات لبنی پرچرب به دست می آیند. آینده. پیتزا، ساندویچ و همبرگر منابع رایج چربی های اشباع شده هستند. دسرهایی مانند کیک و بستنی یکی دیگر از منابع رایج چربی اشباع است. هنگام آشپزی، به دنبال راه هایی برای جایگزینی چربی های اشباع شده با روغن های گیاهی و آجیلی باشید که اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E را تامین می کنند. نمک: اکثر کودکان در رژیم غذایی روزانه خود نمک زیادی دارند. نام دیگر نمک سدیم است. نمک را می توان در ساندویچ ها پنهان کرد، جایی که سدیم نان، گوشت، چاشنی ها و چاشنی ها اضافه می شود. غذاهای فرآوری شده مانند پیتزا، غذاهای پاستا و سوپ ها اغلب حاوی مقادیر زیادی نمک هستند. به جای چیپس و کلوچه، تنقلات میوه و سبزیجات را تشویق کنید. برچسب های تغذیه را بررسی کنید و به دنبال محصولات کم سدیم باشید. سوء تغذیه در کودکان کوتاه قد نتیجه سوءتغذیه مزمن یا مکرر در رحم و اوایل دوران کودکی است. کودکانی که از کوتاهی قد رنج می برند ممکن است هرگز به قد کامل و توانایی شناختی کامل خود نرسند. کودکان کوتاه قد در بزرگسالی به دلیل مشکلات تحصیلی و یادگیری کمتر در مدرسه درآمد کمتری دارند. این کودکان بیشتر از کودکان با قد طبیعی در معرض خطر اضافه وزن و چاقی هستند. دریافت ناکافی مواد مغذی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر ابتلا به عفونت های رایج می شود. تقریبا نیمی از مرگ و میرها در کودکان زیر 5 سال مربوط به سوء تغذیه است، اما اشکال سوء تغذیه به سرعت در حال تغییر است. اضافه وزن کودکان به غذاهای فرآوری شده و سبک زندگی بی تحرک مربوط می شود. تغذیه نوزادان و کودکان خردسال تغذیه کودک، به ویژه در دو سال اول زندگی، برای سلامت، رشد و بقا حیاتی است. شروع زودهنگام شیردهی – گذاشتن نوزاد به سینه در اولین ساعت زندگی – برای بقای کودک و شیردهی طولانی مدت بسیار مهم است. تغذیه با شیر مادر در شش ماه اول زندگی امن ترین و سالم ترین گزینه برای کودکان در همه جا است و این پتانسیل را دارد که جان یک کودک را نجات دهد. با شروع 6 ماهگی، کودکان به مواد مغذی بیشتری نسبت به شیر مادر نیاز دارند. تغذیه کودکان با غذاهای جامد، نیمه جامد یا نرم از 6 ماهگی برای جلوگیری از کمبودهایی که می تواند منجر به سوء تغذیه شود، کلیدی است. رژیمهایی که حداقل استانداردهای فراوانی و تنوع را رعایت میکنند برای جلوگیری از کمبود ریزمغذیها و رشد کوتاهقد ضروری هستند. کمبود ریز مغذی ها کمبود ریز مغذی ها به دلیل دریافت ناکافی یک یا چند ویتامین و مواد معدنی ضروری رخ می دهد. ریزمغذی ها برای جلوگیری از سوءتغذیه در تمام اشکال آن و کاهش شیوع بیماری به ویژه در دوران بارداری و اوایل دوران کودکی بسیار مهم هستند. به عنوان مثال، کمبود ید قابل پیشگیری ترین علت اختلالات شناختی در جهان است. کمبود ید می تواند منجر به انواع پیامدهای سلامتی و رشدی از جمله کوتاهی قد و عقب ماندگی ذهنی شود. مکمل ویتامین A همچنین محافظت حیاتی در برابر نابینایی را فراهم می کند و خطر مرگ ناشی از علل قابل پیشگیری مانند سرخک و اسهال را کاهش می دهد. وزن کم هنگام تولد برای رشد یک نوزاد سالم، مادران نیاز به تغذیه و استراحت مناسب، مراقبت های مناسب دوران بارداری و محیطی تمیز دارند. این شرایط برای بارداری سالم می تواند به پیشگیری، شناسایی و درمان شرایطی که باعث وزن کم هنگام تولد می شود کمک کند. وزن نوزاد در هنگام تولد یک شاخص مهم برای سلامت و تغذیه مادر و جنین است. نوزادان کم وزن در 28 روز اول زندگی بیشتر در معرض خطر مرگ هستند. کسانی که زنده می مانند، بیشتر از کاهش رشد و بهره هوشی پایین تر رنج می برند. پیامدهای وزن کم هنگام تولد تا بزرگسالی ادامه می یابد و خطر ابتلا به بیماری های مزمن در بزرگسالی مانند چاقی و دیابت را افزایش می دهد. چند مطلب مفید در سایت رفلاکس در نوزادان زردی در نوزادان درد شکم در نوزادان آلرژی در کودکان با تشکر مدیریت سایت دکتر فرجی متخصص اطفال